El patiment en l’amor

Hi ha persones que sovint es plantegen deixar la relació de parella i encara es pregunten si ho han de fer o no. Si dubtes de la teva relació de parella és perquè el patiment i el malestar són massa presents.

És necessari aclarir que hi ha dos tipus de patiment: per factors externs i per factors interns.

  • El patiment per factors externs és quan la parella pateix per l’economia, els fills, la feina, la vivenda, per un familiar, etc. Aquest tipus de patiment és portable quan entre la parella hi ha entesa, respecte i recolzament mutu.
  • El patiment per factors interns és quan la parella (o un dels membres) pateix per la relació en si mateixa, és a dir, pel tipus de vincle que es té amb l’altre. Exemples d’això en serien la manca de respecte o sinceritat, incomprensió, sentir-se poc recolzat, sentir-se poc estimat, la traïció, etc. En aquests casos, retornar a l’entesa, el respecte, la comprensió i la sinceritat (entre d’altres) és fonamental però malauradament no sempre s’aconsegueix quan aquest tipus de dinàmica està enquistada entre la parella.

Són els factors interns els que més separen la parella ja que aquests transgredeixen els fonaments bàsics de l’amor. Com és obvi, en l’amor no n’hi ha prou a només estimar-se. Ara bé, passa que malgrat saber que s’està immers en una relació tòxica no s’és capaç de deixar-la malgrat haver-ho intentat tot per “salvar-la”.

Les causes per les quals et pots sentir “mal lligat” a la relació poden ser infinites. A algunes persones els lliga les seves pors per afrontar un gran canvi en la seva vida. A d’altres, els reté l’esperança que algun dia la relació es tornarà com se la imaginen i així passen els dies, mesos i anys.

Treballa pel teu benestar i deslliga’t de tot allò que et fa patir. A teràpia es treballa per identificar les dinàmiques tòxiques que es donen entre la parella i s’ofereixen eines per reconstruir la relació. En cas que la persona ho desitgi, també es treballa per identificar i superar la verdadera raó que li impedeix deixar la relació i s’ofereix un acompanyament a aquest canvi trobant la sortida més favorable.

quan-10

Publicat per estersoterasfont

Psicòloga Ester Soteras Font Psicoteràpia per adolescents i adults

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: