Les xarxes socials… un obstacle per a la reflexió interna?

Heu notat que davant d’un interval de temps “mort” agafem el mòbil per posar-nos al dia, xafardejar, consultar, etc.? Us adoneu que cada vegada queda menys temps per estar amb nosaltres mateixos?

Sembla que el mòbil i especialment les xarxes socials ens impedeixen estar sols. Per a moltes persones ja es tracta d’un impuls o hàbit el fet d’agafar sovint el mòbil i posar-se al dia del que passa fora i tot allò que publiquen els altres.

És molt recomanable dedicar almenys una estona al dia a observar-se per saber com estem i com ens sentim (o ens hem sentit), així com identificar per quines emocions transitem i com les gestionem. La revisió interior ens aporta autoconeixement i també ens ajuda a resoldre a temps situacions del nostre dia a dia. Però perquè tot això succeeixi cal invertir temps en nosaltres. Temps de qualitat.

Quan estem en connexió amb nosaltres mateixos accedim al nostre jo més profund. Aquell que ens permet saber què necessitem, què enyorem, què hem de canviar en la nostra vida, què pot millorar, etc. Ara bé, quan estem desconnectats de nosaltres mateixos, no arribem a aquesta valuosa informació i passem per la vida repetint errors i penedint-nos de certes coses una vegada ja les hem fet.

Escoltar-se a un mateix és fonamental per al nostre benestar però en l’actualitat trobem molts inputs que ho obstaculitzen. Cada vegada resulta més difícil trobar el propi silenci davant la immediatesa en què les xarxes socials s’actualitzen i reclamen la nostra atenció.

No tinguis por a quedar-te sol amb tu mateix/a. La informació que això t’aportarà serà molt més valuosa que allò que estigui passant fora.

Dedicar-te uns minuts al dia a estar amb tu mateix/a et permetrà observar amb més claredat què et passa i què necessites per solucionar les pròpies dificultats. Les respostes estan en tu, així que inverteix temps a descobrir-les.

És necessari trobar l’equilibri entre nosaltres i les xarxes socials. No et deixis impregnar per la immediatesa i troba temps per a la reflexió interna. Posa atenció en la teva vida. La vida dels altres sempre la podràs llegir o veure en les seves cronologies o perfils. Prioritza la connexió amb tu mateix/a.

La teràpia també és un temps de reflexió interna acompanyada per una persona que t’escolta i profunditza en allò que desitges.

en-que-2

Publicat per estersoterasfont

Psicòloga Ester Soteras Font Psicoteràpia per adolescents i adults

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: