Què representa per a tu anar a teràpia? Per a algunes persones no els suposa cap problema quan estan passant un mal moment. Per a d’altres implica un treball personal previ abans no hi acudeixen.
Un exemple serien aquelles persones que han estat sempre autosuficients i han resolt per elles mateixes les dificultats. Anar a teràpia els suposa un gran repte ja que s’han de sobreposar a la idea que necessiten que algú els ajudi (probablement per primera vegada). D’aquesta manera poden pensar que els psicòlegs són “per a gent dèbil” i no conceben la idea que una ajuda professional els pot fer el camí més planer.
Per a d’altres persones anar a teràpia els suposa trencar amb el gran mite que el psicòleg és “per als bojos” i s’han de convèncer que per demanar ajuda a un professional no cal “estar boig”. De fet, a ningú no se li acut pensar que quan vas al metge és perquè tens una malaltia greu sinó que hi acudim per prevenció davant d’un símptoma i per portar un control sobre la nostra salut física.
A teràpia no només acudeixen persones que passen per una crisi personal sinó també aquelles persones que desitgen augmentar el seu benestar o se’ls desperta el desig de mirar i descobrir el seu interior de manera més profunda.
També hi ha qui “no creu” en els psicòlegs com si la psicologia es tractés d’un religió en la qual hi creus o no hi creus. La psicologia estudia la conducta i els processos mentals dels individus i es serveix de diferents tècniques per ajudar les persones en els diferents processos personals que transiten.
El psicòleg et proporciona eines i estratègies per afrontar una determinada situació o dificultat amb l’objectiu de retornar al teu equilibri personal. Augmentar el teu benestar mental i emocional afavoreix la teva evolució… no t’hi resisteixis.