Qui sóc

Ester Soteras Font – Psicòloga

El meu nom és Ester Soteras Font i sóc psicòloga i terapeuta de parella. El model de teràpia en que treballo és el de la psicoteràpia integradora.

Tinc una àmplia experiència en el treball amb les persones.

Vaig començar treballant amb adolescents al Centre Penitenciari Els Til·lers.
La realitat que allà vaig viure em va permetre conèixer l’etapa de l’adolescència en tota la seva complexitat. En aquest context de risc d’exclusió social vaig veure un ampli ventall de dificultats que m’han permès augmentar els meus coneixements, així com aprendre eines i estratègies per “connectar” amb els adolescents.

Després vaig treballar al Centre Penitenciari Can Brians. En aquest context, els adults em van mostrar una realitat força obscura i com amb l’adultesa els problemes poden créixer fins a situacions inimaginables. El treball en la gestió de les emocions, la culpa, la soledat i l’acceptació de la privació de la llibertat van ser temes en els quals vaig poder aprofundir.

Seguidament vaig treballar al Psiquiàtric de Sant Boi amb adolescents i adults (Unitat d’Aguts i Unitat de Sub-aguts). Allà vaig conèixer dues cares totalment oposades en l’ésser humà: la debilitat i la fortalesa. Va ser una lliçó de vida observar com les persones poden continuar una vida trencada per l’ingrés al Psiquiàtric i sobreposar-se a les diferents dificultats.

Finalment, també he treballat a Dones amb Empenta, atenent adolescents, dones i parelles que presentaven qualsevol tipus de problemàtica. A diferència de les experiències anteriors, la novetat per a mi va ser la inclusió del servei de teràpia de parella. A més, vaig aprofundir en el treball amb adolescents sobre dificultats que malauradament continuen vigents avui en dia, com són el bullying, l’ansietat i la depressió, així com també en les dificultats que es presenten en les diferents etapes del cicle vital de la dona, com per exemple la maternitat i la menopausa.

Actualment, disposo de consulta pròpia adreçada a adolescents i adults que presenten qualsevol dificultat o problemàtica. També ofereixo el servei de teràpia de parella per a aquelles parelles que volen millorar la seva relació afectiva o bé es volen donar una última oportunitat abans del trencament definitiu. I finalment, també treballo en l’ambit de la sexualitat atenent qualsevol problemàtica o dificultat (baix desig sexual, disfunció erèctil, ejaculació precoç, anorgàsmia, vaginisme…).

Malgrat la formació i l’experiència de què disposo, considero molt important la formació continuada. Per aquest motiu segueixo assistint a cursos, tallers i seminaris amb l’objectiu de tenir un ampli ventall d’eines i estratègies amb què dur a terme la teràpia.

A %d bloguers els agrada això: