Les tres tècniques sanadores

A teràpia, les persones acudeixen a consulta alertades per un símptoma.

El símptoma és allò que el client/a veu i identifica com un problema o dificultat. Pot ser molt divers (ansietat, apatia, inseguretat, desconfiança amb la parella, bloquejos, tristesa, dificultats en les relacions amb els altres, repeticions, dificultats per adaptar-se a una nova situació…).

El model de teràpia que ofereixo consisteix a treballar l’arrel, és a dir, allò que genera el símptoma. Això implica treballar el que sosté el símptoma i que de moment és invisible per al client/a.

Quan identifiquem i treballem allò que genera el símptoma, aquest desapareix.

Per descobrir el que es troba en la base es poden utilitzar tres tècniques:

  • El Genograma o arbre familiar: ens permet aprofundir en els avantatges i inconvenients d’haver crescut en el sistema familiar on “ens ha tocat” desenvolupar-nos i per tant, en la motxilla de recursos i estratègies que ens acompanya.

Entre d’altres, s’identifiquen les dinàmiques familiars que encara poden estar interferint en el teu present, les creences limitants que t’influeixen del teu sistema familiar d’origen, els patrons de conducta bloquejadors, el tipus de vincle que has rebut que influeix en la manera com estimes, etc.

Prendre consciència de la influència familiar que has rebut et permet aprofundir i conèixer amb consciència d’on vens i amb quines arrels et mous davant la vida amb l’objectiu d’alliberar-te de tot allò que et bloqueja.

  • L’Autoestima: la manera com et defineixes o autoconcepte determina la forma com et tractes. Si el que vals depèn del que els altres diuen sobre tu el teu poder personal es torna pobre. Si actues per complaure els altes significa que no tens en compte les teves necessitats. Si accedeixes a contracor a les demandes del teu entorn significa que encara tens dificultats per saber dir “no”. Si les emocions et sobrepassen significa que has d’aprendre a gestionar els conflictes interns, etc.

Augmentar l’autoestima t’aportarà benestar i llibertat interior.

  • Línia de la vida: consisteix a fer un repàs de les vivències positives i negatives que dibuixen la teva història de vida amb l’objectiu de sanar aquelles vivències que malgrat fa anys van passar encara estan molt presents en tu. Analitzar un determinat fet, treballar situacions traumàtiques o que t’han marcat, identificar de manera conscient què has après de les diferents ensopegades o caigudes que has patit, etc.

El treball profund per la teva història de vida et permetrà integrar i acceptar les diferents vivències per donar un bon lloc a cadascuna d’elles. Amb això aconseguiràs reconciliar i alliberar el teu passat perquè aquest no interfereixi en el teu present.

Aquesta és una proposta de treball profunda i conscient per sanar tot allò que no et permet Ser i evolucionar.

foto les 3 Tècniques - Iceberg

Publicat per estersoterasfont

Psicòloga Ester Soteras Font Psicoteràpia per adolescents i adults

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: